Home » Vervoer binnen Amerika

Vervoer binnen Amerika


Vervoer binnen Amerika
Om het land Amerika met elkaar te verbinden, beschikt dit land over een groot netwerk van infrastructuur, waarvan het Interstate Highway System een belangrijk aspect is. Amerikanen zijn sterk afhankelijk van de auto voor vervoer over korte en middellange afstand. Met enkele uitzonderingen (bijvoorbeeld New York City, San Francisco) is het openbaar vervoer onvoldoende om een alternatief te bieden. Steden zoals Los Angeles zijn volledig op de auto georiënteerd. Dit verklaart voor een groot deel de hoge energieconsumptie per hoofd van de bevolking. Vervoer binnen Amerika is een belangrijk punt met het oogpunt van de vooruitgang in dit land.
Voor afstanden langer dan 500 km wordt meestal de voorkeur gegeven aan het vliegtuig als vervoermiddel. Er is ook een transcontinentaal spoorwegsysteem dat voor het vervoeren van vracht wordt gebruikt, hoewel Amtrak een succesvolle snelle passagiersverbinding onderhoudt van Boston, via New York City naar Washington D.C. (North East Corridor). Deze treinverbinding kan concurreren met vlieg- en autoverbindingen omdat de trein direct van stadscentrum naar stadscentrum rijdt.


Vervoer naar Amerika
Vanuit de gehele wereld en dus ook vanuit Nederland en België zijn er dagelijks tientallen vluchten naar Amerika. Niet alleen New York maar ook steden als Chicago, Boston, Washington, Los Angeles en San Fransico worden vaak aangedaan. Over het algemeen zijn het ook nog rechtstreekste vluchten. De prijzen van vliegtickets willen nog wel eens verschillen. Dus het is zeker raadzaam op eerst te kijken waar u het beste een vliegticket gaat boeken. Het verschil kan soms tot honderden Euro's oplopen. Omdat het land zo immens groot is raden wij u aan om goed te kijken hoe u zelf het vervoer binnen Amerika wil doen.
Belangrijk is wel van te voren een ESTA visum aan te vragen. Deze heeft u nodig om het land binnen te kunnen.

Wel is het zo dat een vakantie in Amerika doorbrengen niet goedkoop is. Het is ook mogelijk om de rondreis te financieren is. Maar of dit een goede suggestie is laten we in het midden.
Op vliegtickets kan je veel besparen door goed te vergelijken. Op Reizen Paleis kan je bijvoorbeeld eenvoudig de prijzen van vliegtickets van gerenommeerde ticket aanbieders met elkaar vergelijken, zodat je nooit te veel betaalt.

Maak een Gratis Website met JouwWeb