Home » Nationale parken van Amerika

Nationale parken van Amerika

Over geheel Amerika liggen er diverse Nationale parken.  Deze Nationale parken van de Verenigde Staten vallen onder de N.P.S. oftwel de National Park Service, deze heeft het beheer van de Nationale natuurgebieden. Maar daarnaast doen ze ook nog diverse andere werkzaamheden welke hier aan gerelateerd zijn.

Voor een aanbod van vakantiehuizen klikt u op de volgende link: vakantiehuis huren


Niet alle staten bezitten een nationaal park, maar het merendeel wel. Je hebt ook staten welke diverse Nationale parken hebben maar Alaska en Californië spannen hiermee de kroon en  hebben er elk acht.  Sommige parken liggen in meer dan één staat en worden daarom meermaals vermeld. Zo deelt Wyoming Yellowstone, het oudste en beroemdste park, met Idaho en Montana. Het (driemaal vermelde) oppervlak is het oppervlak van het hele pak, niet van de delen. Parken variëren erg in oppervlakte maar de grootste vindt men doorgaans in het westen en Alaska, waar de overheid grote stukken ongerept land bezit. Er worden tegenwoordig nog steeds nieuwe parken gesticht door geheel Amerika heen. De Amerikaanse benaming voor de parken is aangehouden om een zekere uniformiteit te bekomen in de naamgeving. Het is onmogelijk om elk Nationaal park tijdens uw vakantie in Amerika te bezoeken. Bekijk dus eerst voor u zelf welk(e)  park(en) u eventueel graag wilt bezoeken en pas die in uw vakantieschema in.

Wij raden u zeker aan één of meerdere nationale parken van Amerika te bezoeken. Doorgaans zijn ze de moeite meer dan waard. Wat  veel mensen doen is het maken van een rondreis langs de westkust van Amerika. De mix van steden, een fraaie kustlijn en schitterende Nationale Parken is een voorbode van een prachtige vakantie in een verbluffend mooi land.

.

Maak een Gratis Website met JouwWeb