Home » Klimaat en temperatuur Amerika

Klimaat en temperatuur Amerika

De Verenigde Staten hebben een zeer divers klimaat, variërend van tropisch regenwoud van Hawaï en tropische savanne van Zuid-Florida (Everglades) tot subarctisch en toendraklimaat in Alaska. Ten oosten van de honderdste meridiaan (de algemene scheidingslijn tussen de droge en vochtige klimaten) is het klimaat vochtig en subtropisch. Het noordoosten van de Vernigde Staten heeft een vochtig, continentaal klimaat. Uitgestrekte bossen worden gevonden in beide gebieden. Ten westen van de honderdste meridiaan is er sprake van een steppeklimaat.

Jaarlijks terugkerende rampen zijn de tornado's in het midden-westen en de nog verwoestender tropische orkanen in het zuidoosten. Sinds de weersvoorspellingen d.m.v. satellietbeelden sterk verbeterd zijn kunnen mensen tijdig hun woningen dichtspijkeren en zich uit de voeten maken, maar de materiële schade kan toch enorm zijn, vooral als de bijbehorende vloedgolf de kust bereikt, zoals in het geval van Katrina, die enkele jaren geleden de stad New Orleans onder water zette.

Een prima tijd om door Amerika te reizen is tussenapril en november. Vooral het voorjaar (april-juni) en najaar(september-oktober) zijn prima te doen. In het zuid-westen van Amerika is het lekker weer (gemiddeld 15-28°C) en er reizen minder mensen door het land. In de zomer (juli/augustus) kan het er heet zijn met temperaturen tegen de 40°C. Vooral de periode rond de 4th of July kan extreem druk zijn. De Amerikanen ontvluchten de stad voor de natuur van parken als Yosemite en de Grand Canyon. In de winter (november-maart) is Amerika ook goed bereisbaar. De temperaturen in het zuidwesten zijn koel (ca.15°C). Bepaalde berggebieden als Yosemite kunnen door sneeuwval gedeeltelijk gesloten zijn, maar het is overal lekker rustig. In de steden aan de oostkust is het weer vergelijkbaar met Nederland. In de lente kun je met zon op een terrasje zitten en in juli zoek je verkoeling in een stadspark.
Ons advies: neem laagjes kleding, pet en zonnebril mee om je te beschermen tegen de zon. Voor de kust, berggebieden en de steden aan de oostkust zijn een sweater en waterdicht jack handig. Reis in de zomer de 'California way', lekker rustig en de airco op volle toeren.

Maak een Gratis Website met JouwWeb