Home » Belangrijkste Steden van Amerika

Belangrijkste Steden van Amerika


Hieronder staan enige steden van Amerika die het predikaat mogen hebben tot de belangrijkste steden van Amerika te behoren.

Om in Amerika te geraken heb je ESTA visum nodig. Een ESTA aanvragen kun je het beste tijdig doen om teleurstelling te voorkomen. 

New York

The City of New York is de grootste stad van de Verenigde Staten van Amerika, en is gelegen in de staat New York.  Dankzij de leidinggevende en invloedrijke rol in handel en financiën, media, onderwijs, entertainment, kunst, mode en publiciteit geldt zij als een van de belangrijkste wereldsteden. In het Nederlands spreekt men vaak over New York. De benaming New York City, of kortweg NYC onderscheidt de stad van de gelijknamige staat.

De agglomeratie van New York vormt een van de grootste stedelijke gebieden op aarde. De stad is tevens de dichtstbevolkte grote stad in de Verenigde Staten met meer dan 8,3 miljoen inwoners verspreid over een gebied van 789,43 km². De stad New York bestaat uit vijf boroughs of stadsdelen: The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens en Staten Island.

De stad werd in 1625 onder de naam Nieuw-Amsterdam gesticht als een handelspost van de Nederlanders. De stad kwam in 1664 in Britse handen en was de hoofdstad van de Verenigde Staten van 1783 tot 1790. Sinds dat laatste jaar is New York de grootste stad van de Verenigde Staten.

Vele monumenten en wijken van de stad zijn bekend over de hele wereld en staan vaak symbool voor de VS in het algemeen. Zo zijn er het Vrijheidsbeeld, Wall Street, verscheidene wolkenkrabbers als het Empire State Building en tot in 2001 de Twin Towers van het World Trade Center. Vanwege de drukte en levendigheid heeft de stad de bijnaam The City That Never Sleeps ("de stad die nooit slaapt") verworven. Een andere populaire bijnaam is the Big Apple, al is de precieze herkomst van deze bijnaam minder zeker.

 


 

Los Angeles
L.A. zoals Los Angeles in de volksmond word genoemd is een grote, uitgestrekte stad aan de westkust van de Verenigde Staten. Het is de grootste stad in de staat Californië en de op één na grootste van de Verenigde Staten. De stad, waarvan de naam vaak wordt afgekort tot L.A., heeft als bijnaam The City of Angels (Stad der Engelen).

Los Angeles heeft een inwoneraantal van  ruim 4 miljoen inwoners. In de gehele Los Angeles regio resideren meer dan twaalf miljoen mensen.

De stad is ontstaan aan de Los Angeles River en werd door de Spanjaarden aangeduid als El Pueblo de Nuestra Señora La Reina de Los Ángeles del Río de Porciúncula (Het Dorp van Onze Vrouw De Koningin der Engelen van de Rivier van Porciúncula). De stad is samen met nog andere plaatsen gelegen op de vlakte waar de vloed de vrije ruimte had, deze wordt nu geduid als Los Angeles Plains.

 


 

Chicago
Chicago is de grootste stad in de Amerikaanse staat Illinois en het bestuurlijk centrum van Cook County. Met een inwoneraantal van tegen de drie milhoen mensen in de stad en een klein tien miljoen inwoners in de gehele regio is Chicago na New York en Los Angeles de derde stad van de VS.

De stad ligt aan de oever van het Michiganmeer, op ongeveer 300 kilometer van Illinois' hoofdplaats Springfield. Chicago heeft een oppervlakte van 606 km². Chicago heeft als bijnaam de Windy City.

 


 


Houston
Houston is de grootste stad van Texas (Verenigde Staten van Amerika) en ligt aan de Golf van Mexico. De stad is de vierde stad van de Amerika en de op één na grootste aan de Golfkust. De stad ligt in Harris County, de op twee na meest bevolkte county van de V.S. Houston telt tussen de twee en drie miljoen inwoners, met de omliggende voorsteden erbij loopt dit op tot een kleine zes miljoen, de stad groeit gestaag verder.


 

Philadelphia
Philadelphia is een stad in het oosten van de Verenigde Staten en is de grootste stad in de staat Pennsylvania. De stad speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Ze werd gesticht in 1681, was in 1776 toneel van de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring en was van 1790 tot 1800 de hoofdstad van de Verenigde Staten.

In de volksmond wordt de stad vaak "Philly" genoemd. De naam Philadelphia komt uit het Grieks en betekent ' Broederliefde '.

Het is de zesde stad van Amerika met een kleine twee miljoen inwoners. In de gehele regio wonen bijna zes miljoen mensen.

Bezienswaardig is de oude binnenstad met Independence Hall, vele oude gebouwen, zoals dat van de American Academy of Arts and Sciences, en het Rodin Museum, met de grootste verzameling werken van Rodin buiten Frankrijk. Het Philadelphia Orchestra is sinds 1900 een vast element in het culturele leven van deze stad.

 


 

Washington D.C.
Washington D.C. is de hoofdstad van de Verenigde Staten. "D.C." staat voor "District of Columbia", het speciale federale district dat de hoofdstad bevat. Het District of Columbia is vernoemd naar een oude, poëtische naam voor de Verenigde Staten: Columbia (op zijn beurt afgeleid van Columbus). Dit district behoort tot geen enkele staat, omdat men niet wilde dat een staat invloed op de hoofdstad kon uitoefenen. Gevolg daarvan is dat de inwoners van D.C. niet deelnemen aan de verkiezingen van het Amerikaanse Congres, want dat vertegenwoordigt immers de staten. Wel nemen ze deel aan de presidentsverkiezingen.

Het gebied waarin de oorspronkelijke regeringshoofdstad was gevestigd, is als een apart gebied benoemd: District of Columbia. De namen Washington en D.C. duiden op hetzelfde gebied: Washington is een stad die D.C. helemaal opvult. Om verwarring met de staat Washington te voorkomen spreken de Amerikanen nooit van Washington maar steeds van Washington, D.C. of kortweg D.C.

De stad is genoemd naar de eerste president van de VS, George Washington, en ligt aan de rivier Potomac. Het inwonertal van de stad is circa 600.000. Het gehele stedelijke gebied omvat behalve het District of Columbia ook delen van Maryland, Virginia en West Virginia en heeft een inwonertal van bijna vijf miljoen.

Washington D.C. is als hoofdstad ontworpen. Het oorspronkelijke plan van indeling laat de scheiding der machten goed zien: het Washington Monument vormt het middelpunt van een half kruis. Aan het uiteinde van de noordelijke poot van het kruis bevindt zich het Witte Huis, waar de president, als hoofd van de uitvoerende macht, zetelt, en aan het uiteinde van de oostelijke poot bevindt zich het Capitool, waar de wetgevende macht is gevestigd.

Tegenwoordig is Washington D.C. maar een klein deel (enkele vierkante kilometers) van het stedelijk gebied dat hier ligt; de vele uitbreidingen van regeringsgebouwen en woongebieden bevinden zich, zoals gezegd, in de aangrenzende staten Virginia en Maryland. Ook het militaire centrum het Pentagon bevindt zich buiten Washington D.C. en wel in de staat Virginia. Washington heeft de reputatie een onveilige stad te zijn.

 


 

San Francisco
San Francisco, liggend aan de westkust van de Verenigde Staten, is na Los Angeles, San Diego, en San José de vierde stad van Californië.

De stad, die nog geen miljoen inwoners telt, ligt op een landtong die de Stille Oceaan scheidt van de Baai van San Francisco. De agglomeratie waarin San Francisco ligt, bestaat uit de steden San José, San Francisco, Oakland en Berkeley, die alle rond de Baai van San Francisco liggen. Met meer dan zeven miljoen inwoners is het de op vier na grootste agglomeratie in de Verenigde Staten, alleen New York, Los Angeles, Chicago en Washington D.C.-Baltimore zijn groter.

Kenmerkend aan San Francisco zijn haar heuvels. De stad is gebouwd op niet minder dan 43 heuvels. De bekendste symbolen van de stad zijn de Golden Gate Bridge, Alcatraz, de Transamerica Pyramid en de kabeltrams. Ook de homowijk Castro geniet internationale bekendheid.

Maak een Gratis Website met JouwWeb